V předchozích článcích jsem vám doporučoval, jak si moderně a luxusně zařídit své bydlení. Jistě jsem se také v některém z nich zmínil o grilech, které by neměly chybět na žádné zahradě. Já osobně si totiž naprostou pohodu a relaxaci představuji právě tak, že sedím v pěkně sluncem zalité zahradě a vedle mě se na roztopeném grilu dokonale propékají kvalitní steaky. A právě o nich bude řeš v dnešním článku. Budeme si povídat o tom, jak pěkně propéct chutný kus hovězího masa a vychutnat si tak pohodu při grilování naplno.
Dnes jsem pro vás našel velmi zajímavý recept na to, jak lze použít na steak falešná svíčková, která se té pravé chuťově plně vyrovná. Co tedy ke grilování budete potřebovat? Základem je samozřejmě kvalitní odleželé – vyzrálé hovězí maso. to si nakrájejte na plátky, které budou mít přibližně tloušťku palce. Před smotným grilování ponechte maso nějakou dobu při pokojové teplotě, aby nebyl rozdíl teplot při dání na gril tak razantní. Maso se vám díky tomu celé lépe propeče. Před samotným grilování ho také zlehka potřete olejem a posypte rozsekaným rozmarínem. Takto nechte masu přibližně 40 minut, aby získalo tu správnou chuť.
Během toho si můžete připravit omáčku k masu. Na tu použijete 2 hrnky hovězího vývaru, 1 hrnek červeného vína, 1/2 hrnku rajčatového protlaku, tymián a pepř. Všechny tyto ingredience dáte do hrnce a vařením zredukujete přibližně na polovinu.
Po čtyřiceti minutách od natření masa olejem a posypání rozmarínem můžete přejít k samotnému grilování. Důležité je, abyste měli k dispozici kvalitní gril s vysokým výkonem, kde se bude maso propékat při správné, tedy vysoké, teplotě. Falešnou svíčkovou grilujte po obou stranách čtyři až šest minut podle toho, jak propečené maso máte rádi. Já osobně preferuji medium. Další stupně propečení hovězích steaků můžete najít na adrese: www.bifteky.cz/stupne-propeceni . Pokud se pro přípravu steaku z falešné svíčkové rozhodnete, přeji vám dobrou chuť a hlavně mnoho pohody při grilování.